Обавјештење о трећој едукацији санитарних инжињера


У оквиру пројекта ERI-Health – Јавноздравствена спремност за епидемије и ванредне ситуације које прелазе границе држава (Public Health Preparedness for Cross-border Epidemics and Emergencies) који проводе три пројектна партнера– ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске, Завод за јавно здравство Сисачко-мославачке жупаније и Институт за јавно здравље Црне Горе, одржаће се трећа едукација за санитарне/санитарно-еколошке инжињере од укупно 4 едукације са темом: „Надзор, контрола вектора и улога санитарних инжењера у превенцији и контроли антропозооноза и векторских болести које се јављају са двије стране државне границе“ 1. и 2. јуна 2022. од 17 до 20 часова.


Трећа едукација подијељена је на два дана; првог дана на тему „Климатске промјене и појава и контроле векторских болести“ те „Интегрисано управљање векторима“ доц. др  Нина Родић Вукмир, епидемиолог, а о улози и прекограничној сарадњи санитарнихсанитарно-еколошких инжењера говориће Душица Никчевић и Никола Ћулум, дипл. санитарни инжињери

Другог дана на исте теме предавање ће одржати Небојша Секулић, епидемиолог те Весна Топић и Маријан Плахутник, дипл. санитарни инжењери.
Број отварања: 3279
Датум објаве: 31.05.2022.