У Будви одржан регионални састанак у оквиру пројекта ERI-Health


У оквиру пројекта ERI-Health – Јавноздравствена спремност за епидемије и ванредне ситуације које прелазе границе држава (Public Health Preparedness for Cross-border Epidemics and Emergencies) који спроводе три пројектна партнера: ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске, Завод за јавно здравство Сисачко-мославачке жупаније и Институт за јавно здравље Црне Горе, у Будви је од 20. до 22. септембра 2022. године одржан састанак Управног одбора и пројектних радних тимова на којем су представљена досадашња достигнућа и активности које су планиране до завршетка пројекта.


Представници сва три пројектна партнера, у оквиру својих надлежности, презентовали су пресјек тренутних активности које се проводе у оквиру пројекта. Презентоване су анализе евалуација спроведених едукација за епидемиологе, санитарне инжењере и докторе породичне медицине, а дат је и временски оквир за одржавање наредних едукација. Радни тим за анализу програмских индикатора - број тестираних узорака на вирус корона изнио је податке о броју анализираних узорака методом PCR-RT, који су урађени на новој дијагностичкој опреми.

Такође, направљен је преглед досадашњих резултата пројекта у односу на комуникацијску стратегију. Присутни су упознати са развијеним стандардним оперативним процедурама.

На састанку је разговарано и о смјерницама за наставак будуће сарадње на новим пројектима који би подржали наставак јавноздравствених активности започетих кроз ERI-Health пројекат.
Број отварања: 2806
Датум објаве: 26.09.2022.