ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске


 

 

_______________________________

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Амбуланта за вакцинацију Службе за епидемиологију Института за јавно здравство Републике Српске од понедјељка, 17. јуна 2024. године почиње с радом на другој локацији – зграда Универзитета за пословне студије Ул. Јована Дучића 23А, Бањалука

Радно вријеме амбуланте за вакцинацију је од 8 до 14 часова.

Због пресељења, у петак 14. 6. 2024. године вакцинације се неће обављати.

Контакт телефони за сва питања у вези са имунизацијом су:

Амбуланта 051 / 493-388
Техничари 051 / 493-387
Љекари  051/ 493-385

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

У складу са одлуком Владе Републике Српске о прекиду ванредне ситуације, а након укидања пандемије од стране Свјетска здравствене организације, обавјештавамo грађане да ће се од понедјељка, 5. јуна 2023. год, извјештавање о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, када је ковид у питању, вршити једном седмично и то понедјељком.

Институт за јавно здравство Републике Српске и даље ће наставити да прати епидемиолошку ситуацију како код нас, тако и у свијету

_________________________________

ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ХПВ-а

 

Вакцинација против хуманог папилома вируса (ХПВ) у Институту за јавно здравство Републике Српске, за особе старије од 15 година, почиње у понедјељак 3. 4. 2023. године. На располагању је деветовалентна ХПВ вакцина "Гардасил 9", произвођача MSD. Вакцинација ће се обављати у периоду од 8 до 14 часова.

Заказивање термина није потребно.

Цијена једне дозе вакцине је 210КМ. Комплетна вакцинација подразумијева примање двије дозе, а препоручени размак између доза је годину дана.

За све додатне информације можете се обратити на број телефона 051/493-388 или мејл адресу vakcinacija@phi.rs.ba

__________________________________

КОВИД-19

   БРОЈ ТЕСТИРАНИХ   

   БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ ОСОБА   

   БРОЈ ПРЕМИНУЛИХ ОСОБА   

463.866

121.719

6.703

___________________________________

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

У Институту за јавно здравство Републике Српске, годинама, бесплатне услуге грађанима пружа Савјетовалиште за добровољно, повјерљиво и анонимно савјетовање и тестирање на ХИВ. Сви они који су заинтересовани да потпуно анонимно провјере свој ХИВ статус уз претходно и накнадно савјетовање (прије и након тестирања) са нашим специјалистима епидемиологије, могу да се о томе информишу сваки радни дан од 8 до 15 часова на број телефона 051/491-648 или да нам се са својим питањима и недоумицама обрате на емаил адресу савјетовалишта dpstcentar@phi.rs.ba

Тестирање је анонимно, повјерљиво, бесплатно и није потребан никакав документ нити љекарска упутница. Циљ савјетовања је унапређење знања о ХИВ/АИДС-у, начинима и путевима преношења ХИВ-а, а посебно  мјерама за спречавање преношења ове болести, као и одговори на сва питања клијената која буду имали.

_____________________________________

 

Бр. жиро рачуна Института: 5520000000578765 код Addiko Bank, а.д. Бањалука и 5621008000017730 код НЛБ банке, а.д. Бањалука

_________________________________________

 

Више информација о вирусу корона потражите на линковима испод

Gradjani

Zdravstveni profesionalci

Institucije i ustanove

Aktuelnosti

_________________________________________

 

ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске основан је 1929. године и данас представља здравствену установу чији је обим рада и дјелатности прописан Законом о здравственој заштити.

Осим тога што Институт обавља функцију централе те носиоца заједничких активности Института за јавно здравство РС, Институт Бањалука врши и све активности регионалног центра.

Унутрашња организација Института уређује се у складу са дјелокругом рада Института у циљу обезбјеђења благовременог, квалитетног и рационалног обављања дјелатности Института, те ефикасног руковођења организационим јединицама Института.

Општа правила пословања ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске у оквиру пружања услуга лабораторијских испитивања можете видјети овдје.

 

Унутрашња организација Института састоји се из сљедећих организационих јединица:

Управа,

Служба за опште и правне послове,

Служба за економско-финансијске послове,

Служба за епидемиологију,

Служба за микробиологију,

Служба за хигијену,

Служба за санитарну хемију,

Служба за социјалну медицину, организацију и економику здравства,

Центар за заштиту од зрачења,

Центар за развој здравственог система и међународну сарадњу

Служба за фармацију

 

Такође, унутрашњу организацију Института чини и пет регионалних центара:

Регионални центар Добој

Регионални центар Зворник

Регионални центар Фоча

Регионални центар Источно Сарајево

Регионални центар Требиње
Број отварања: 3400882
Датум објаве: 27.12.2019.