Представници Института боравили у Дубаију на састанку у оквиру програма Алијансе за истраживање здравствене политике и система


Начелник Центра за здравствени менаџмент проф др Северин Ракић и проф. др Будимка Новаковић учествовали су од 29.04. до 04.06.2017. год. на састанку осам истраживачких тимова, у оквиру истраживачког програма Алијансе за истраживање здравствене политике и система (Alliance for Health Policy and Systems Researchv-AHPSR), која дјелује у саставу Свјетске здравствене организације (World Health Organisation).


Током радионице  презентовани су кључни налази осам реализованих истраживања, укључујући и истраживање “Увођење стандарда сигурности и квалитета у здравствене установе у приватном власништву у Републици Српској (БиХ)” које је реализовао Центар за здравствени менаџмент ЈЗУ Института за јавно здравство.

Осим представника AHPSR, на састанку су учествовали и представници John Hopkins University који су током реализације пројекта пружали техничку подршку свим истраживачким тимовима, као и организација "International Development Research Centre", која је један од финасијера пројекта.

Резултати свих истраживања реализованих кроз овај пројакат биће објављени у бројним угледним међународним часописима.

 

Припремио: Аљоша Ђудуровић, Центар за здравствени менаџмент ИЈЗ РС
Број отварања: 2933
Датум објаве: 05.06.2017.