Одржан регионални састанак у Задру


У оквиру пројекта ERI- Health - Јавноздравствена спремност за епидемије и изванредне ситуације које прелазе границе држава (Public Health Preparedness for Cross-border Epidemics and Emergencies) који проводе три пројектна партнера – ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске, Завод за јавно здравство Сисачко-мославачке жупаније и Институт за јавно здравље Црне Горе, у Задру је од 13. до 15. октобра 2022. године одржан састанак Управног одбора и радних тимова пројекта на којем су презентиована досадашња постигнућа и активности које су планиране до краја пројекта.


Представници сва три пројектна партнера, у оквиру својих задужења дали су пресјек тренутних активности које се проводе у оквиру пројекта. Направљен је преглед досадашњих резултата пројекта у односу на стратегију комуникација, представљене су анализе евалуација реализированих едукација  за епидемиологе, санитарне инжењере и љекаре породичне медицине те су се одредили временски рокови за одржавање слиједећих едукација. Радни тим за анализу програмског индикатора – броја тестираних узорака на вирус корона дао је оцјену тренутне епидемиолошке ситуације те изнио податке о броју анализираних узорака PCR-RT методом који су направљени на новој дијагностичкој опреми.  

Планирана је заједничка апликација на новим пројектима који би подржали наставак јавноздравствених активности започетих кроз  ERI-Health пројекат.
Број отварања: 2605
Датум објаве: 21.10.2022.