COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 26. 10. 2022. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 89 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен je код 17 особa.

Ради се о осам мушкарацa и девет женa, од којих је седам млађе, четири средње и шест старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, шест особа је из Бањалуке, по двије из Бијељине, Лакташа, Прњавора и Челинца по једна из Кнежева, Новог Града и Српца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен je један смртни случај. Ради се о мушкарцу, средње животне доби из Угљевика.

До сада je у Републици Српској потврђенo 119.636 случajева вируса корона, а преминуло je укупно 6.567 особa код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано je укупно 445.029 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 80, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 57, а у осталим болницама 23. На респиратору су три особе (Универзитетски клинички центар Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.
Број отварања: 3007
Датум објаве: 26.10.2022.