Одржано предавање и за директоре и куваре предшколских установа
У Бањалуци је 18.2. 2025, у оквиру 7. фазе програма „Предшколске установе/школе пријатељи правилне исхране, одржана едукација за куваре и директоре предшколских/школских установа под називом „Како постати ПУППИ кувар и на најбољи начин провести поступак јавне набавке хране/оброка у предшколској и школској установи“. Едукацији су присуствовали директори и кувари 14 предшколских установа из Бањалуке, Котор Вароша, Челинца, Мркоњић Града, Љубиња, Берковића, Билеће, Добоја, Модриче, Теслића, Чајнича и Вишеграда.


Предавања су одржали љекари специјалисти хигијене из Института и регионалних центара, а као примјери добре праксе своја искуства подијелили су и представници вртића који су већ увели здраве оброке.
Клуб за дјецу Мики Маус из Бањалуке први је који је у овој групи прошао едукацију кувара предшколских установа и директора ПУ/ОШ установа у вези са приремањем нутритивно вриједних оброка и примјену стандарда и норматива исхране. Сви кувари у одабраним предшколским установама ће до почетка марта 2025. године проћи обуку за припрему оброка из Стандарда исхране за планирање јеловника за предшколске/школске установе.
Програм "Предшколске установе/школе пријатељи правилне исхране" у Српској проводи од 2014. године, а реализују га Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске, Министарство просвјете и културе Републике Српске и ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске уз подршку УНИЦЕФ-а БиХ.
Број отварања: 1079
Датум објаве: 19.02.2025.
