Институту за јавно здравство РС додијељен Оскар квалитета за 2018. годину, 8.11.2018.


Руководству Института за јавно здравство РС јуче је у Привредној комори Србије и свечано уручена национална награда Србије – Оскар квалитета за пословну изврсност. Институт је и апсолутни је побједник у категорији организација ван Србије. Признања за шест финалиста уручена су у оквиру 24. Форума квалитета и пословне изврсности, којим је у Србији обиљежен Свјетски дан квалитета и Европска седмица квалитета. Директор Института за јавно здравство Републике Српске Миодраг Марјановић изразио је задовљство добијањем престижног признања, истакавши да су за то заслужни сви запослени у Институту. 
Институт се већ дуги низ годинама бави свим аспектима када је ријеч о здрављу грађана Републике Српске и данас сам посебно поносан зато што смо добили регионалну награду `Оскар квалитета`", рекао је Марјановић новинарима. 
Према његовим ријечима, и ово признање показало је да је Институт, који брине о здрављу 1,2 милона становника РС, у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите РС, лидер у квалитету својих услуга. 
Институт у свом раду не познаје границе, јер осим што покрива територију РС, ради и на подручју ФБиХ и региона“, навео је Марјановић. Он је нагласио да је Институт тренутно на нивоу БиХ једна од ријетких установа са великим бројем акредитованих метода што захтијева ангажман свих запослених. 
"Одржавање акредитације у сваком сегменту нашег рада захтијева ангажман свих радника, почевши од чистачице до доктора наука јер смо и референтна установа и научна база медицинских факултета у Фочи и Бањалуци", указао је Марјановић и изразио посебну захвалност представнику руководства за квалитет у Институту Здравки Адамовић која је изнијела највише терета како би ова награда била у нашим рукама.
Према његовим ријечима, Институт, који има пет регионалних центара - у Добоју, Зворнику, Источном Сарајеву, Фочи и Требињу, као и централу у Бањалуци, покрива цијелу Републику Српску. 
"Оскар квалитета" додјељује се профитним и непрофитним организацијама за врхунске резултате постигнуте на развоју и унапређењу организационе и пословне изврсности у разним категоријама. 


Награде додјељују Фондација за културну квалитета и пословну изврсност, у сарадњи са Привредном комором Србије и под покровитељством Министарства привреде Србије.Међу овогодишњим добитницима су компаније ''Југо-Каолин'' из Београда, ''Радијатор Инжењеринг'' из Краљева, ''Ресор'' из Гаџиног Хана које су награђене за изврсност областима као што су лидерство, стратегија и политика, партнерство и ресурси.Признање ''Оскар квалитета 2018'' добила је и општина Медвеђа за изврсност у области лидерства, људских ресурса и односа према друштву те Ветеринарски специјалистички институт из Јагодине.

 

Припремила: Милка Мрђа, ПР
Број отварања: 2046
Датум објаве: 04.12.2018.