Други међународни конгрес о безбједности и квалитету хране, Опатија 2018.


У Опатији се од 13. до 16. новембра 2018. год. одржава Други међународни конгрес о безбједности и квалитети хране. Институт за јавно здравство РС учествује ове године и као саорганизатор уз још осам институција из Хрватске и региона.


Програм Другог конгреса обухватиће актуелне теме из подручја здравствене исправности и квалитета хране, с нагласком на утицај на здравље људи те расправе о новим технологијама, кризном комуницирању и управљању ризицима, еколошкој производњи хране и ГМО-у, системима управљања, испитивања, сертификације и акредитације, развоју и примјени аналитичких метода, микробиолошкој безбједности хране, безбједности материјала који долазе у контакт с храном и водом за пиће, географском поријеклу и патворењу хране, превенцији болести и болестима које се преносе храном, здравственом туризму, трендовима у суплементацији и додацима прехрани, интернетској продаји хране те бројним другим важним и сродним темама.
Полазећи од кључне претпоставке како је безбједност хране заједничка одговорност државе, произвођача, дистрибутера, струке, али и самих потрошача, о стручним и актуелним темама у овој области на овогодишњем Конгресу говориће врхунски предавачи и саговорници.

Организатори и саорганизатори Другог међународног Конгреса о квалитети и сигурности хране, поред Института су и Наставни завод за јавно здравство „Др. Андрија Штампар“, Хрватско мјеритељско друштво, Мрежа за контролу квалитете и сигурности хране југоисточне Еуропе – СЕЕН-ФСQЦ, Хрватски завод за јавно здравство, Институт Руђер Бошковић, Хрватски ветеринарски институт, Агрономски факултет и Прехрамбено – биотехнолошки факултет Свеучилишта у Загребу, Национални лабораториј за здравје, окоље ин храно, Марибор, Институт за јавно здравље Војводине, Нови Сад, Институт за здравље и сигурност хране Зеница у сарадњи с другим еминентним установама из земље и иностранства.

 

Припремила: Милка Мрђа, ПР
Број отварања: 983
Датум објаве: 14.11.2018.