Одржана конференција за новинаре директора Института Миодрага Марјановића, 17.4.2019. год.


Директор Института за јавно здравство Републике Српске Миодраг Марјановић одржао је данас конференцију за новинаре поводом одласка са мјеста директора ове институције. Марјановић је истакао да није ни на који начин био приморан да поднесе оставку већ да је у питању коалициони договор владајућих странака у Српској гдје то мјесто сада припало Уједињеној Српској. Додао је ово политичка функција, те навео да је оставку поднио Влади РС, која га је и именовала. 


Марјановић се захвалио Влади Републике Српске и тадашњем предсједнику РС Милораду Додику, који је дао зелено свјетло да буде именован за директора Института за јавно здравство, а посебну захвалност упутио сарадницима и свим радницима Института.

Он је истакао да је током претходне четири године рад Института за јавно здравство Републике Српске подигнут на виши ниво, побољшан квалитет услуга, основана Служба за фармацију, а у току су припреме за формирање два одјељења: Јединице за интерну ревизију те Центра за контролу и превенцију незаразних болести.

Марјановић је нагласио да је данас Институт установа са највећим бројем акредитованих метода у БиХ и лидер када је ријеч о установама које у свом саставу имају лабораторије, не само у Српској, већ и у региону. 

Навео је да је урађен и пројекат за градњу регионалних центара Института у Фочи и Зворнику и да су за то већ обезбијеђена финансијска средства, те да је све спремно и за реконструкцију регионалног центра у Добоју. 

Говорећи о пословним резултатима, Марјановић је рекао да је на рачуну Института тренутно 2,5 милиона КМ, те навео да потраживања износе око 4,5 милиона КМ. 

Подсјећамо, Влада Републике Српске недавно је донијела рјешење о разрјешењу Миодрага Марјановића дужности директора Института за јавно здравство, на лични захтјев, те донијела рјешење о именовању Бранислава Зељковића, магистра фармације за вршиоца дужности директора ове установе на период од 60 дана. 

 

Припремила: М.Мрђа, ПР

 
Број отварања: 1213
Датум објаве: 17.04.2019.