У Бањалуци се одржава семинар "Повећање капацитета за израду плана за заштиту воде у Босни и Херцеговини", 20. мај 2019. год.


У Бањалуци се од 20. до 22. маја 2019. у хотелу Јелена  одржава радни семинар на тему „Повећање капацитета за израду плана за заштиту воде у Босни и Херцеговини“.


Безбједност воде за пиће у контексту глобалних и европских политика те Политике и регулаторни контекст у Босни и Херцеговини у погледу безбједности воде за пиће само су неке од питања о којима ће се расправљати и размијенити искуства више од 30 учесника из Републике Српске, Федерациjе БиХ, региона или и из неких земаља Европе, у наредна три дана. Семинар се одржава у организацији Института за јавно здравство Републике Српске и Регионалне канцеларије СЗО за Европу, а у сарадњи  са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске и Министарством цивилних послова БиХ.

 

 

Радионицу је отворио директор ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић, док је једно од предавања одржала и др Весна Рудић Грујић, нечелница Службе за хигијену у Институту.

Циљ радионице је да пружи подршку надлежнима како у Републици Српској тако и у ФБиХ да осигурају сигурно и ефикасно управљање услугама водоснабдијевања и санитације јачањем националних капацитета у погледу одрживог управљања водним ресурсима и постепеног повећања приступа управљању ризицима.

 

 

 

 

Припремила: Милка Мрђа, ПР
Број отварања: 1041
Датум објаве: 20.05.2019.