Представници Института на семинару поводом Свјетског дана заштите животне средине


Представници  Службе за фармацију Института за јавно здравство Републике Српске присуствовали су  5. јуна 2019. год. семинару поводом Свјетског дана животне средине који је одржан у амфитеатру Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци.


Након поздравне ријечи, предавања су одржали представници Природно-математичког факултета Универзитета у Бањалуци, а потом и др Паскале Масиани, из Лабораторије за хемију површина Сорбона Универзитета на тему „Заронити у свијет зеолита: неки елементи њихове историје, својстава и апликација“.

У име Института за јавно здравство Републике Српске, Мирјана Петковић, магистра фармације  презентовала је рад на тему "Важност опреза у промоцији природног зеолита као додатка исхрани“.

Семинар је одржан под покровитељством Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске кроз Програм Европске сарадње у науци и технологији (COST), Природно-математичког факултета Универзитета у Бањалуци и Европског института за иновације и технологију – сирови материјали (EIT raw materials).

 

Припремила: Мирјана Ђермановић, мр фарм,  начелница Службе за фармацију
Број отварања: 2020
Датум објаве: 10.06.2019.