У Лугану, од 26. до 30. августа одржана Љетна школа о здравственим политикама, економици и менаџменту, 4. септембар 2019. год.


У Лугану, у Швајцарској, од 26. до 30. августа одржана је Љетна школа о здравственим политикама, економици и менаџменту. У име ЈЗУ Института за јавно здравство учествовао је др Северин Ракић који је постер презентацијом представио истраживање у вези са прихватањем сертификације од стране приватних здравствених установа. На семинару је учествовало 120 учесника из 30 земаља.


Љетна школа у Лугану сврстава здравље, болести и здравствени систем у један заједнички оквир повезаних концепата и практичних закључака. Фокус на јавну здравствену политику, економију и менаџмент, у комбинацији са разноликошћу ученика и предавача, омогућио је богато окружење за учење које траје већ више од две деценије. Добијено образовање и мреже послужиће као прилика да се смањи и спречи јаз између теорије и праксе у јавном здрављу.

Летњу школу Лугано заједнички организују Швајцарска школа јавног здравља, Економски институт при Швајцарском универзитету и Швајцарски институт за тропско и јавно здравље у Базелу.

Љетна школа подржана је од стране Швајцарске агенције за развој и сарадњу и која омогућава професионалцима из источне Европе, Африке и других економија у успону и транзиције да учествују и размјењују своје знање и вјештине потребне за управљање здравственим системима и здравственим услугама.

Припремила: Милка Мрђа, ПР
Број отварања: 885
Датум објаве: 04.09.2019.