У Истамбулу одржана радионица у вези са Пројектом пружања информација старијим лицима у вези са здравственим осигурањем, 9. септембар 2019. год.


ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске, у наредне двије године, реализоваће истраживање “Пружање информација о здравственом осигурању и понашање старијих лица из руралних дијелова Републике Српске приликом тражења информација у вези са здрављем“ која дјелује у саставу Свјетске здравствене организације (World Health Organization).


ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске је једна од девет институција које су одабране за провођење истраживања у конкуренцији 69 различитих институција и организација из цијелог свијета. Циљ овог истраживања је утврђивање постојећег стања у вези са пружањем и потражњом информација из области здравственог осигурања и добијање препорука како би се на најбољи начин информисала старија лица о правима која проистичу из здравственог осигурања.

Представници Института учествовали су на радионици за припрему протокола истраживања, која је одржана у Истанбулу од 6. до 8. августа. На радионици су дефинисана истраживачка питања, утврђен концептуални оквир истраживања, размјена искуства и знања, идентификована потенцијална међусекторска питања те постигнут консензус око компоненти финалног истраживања.

Припремила: др Стела Стојисављевић, спец. социјалне медицине у ИЈЗ РС
Број отварања: 1385
Датум објаве: 09.09.2019.