Представљен документ „Анализа сезоне грипе 2018/2019 у Републици Српској", 9. septembar 2019.


Представници ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске учествовали у  петак 6. септембра 2019. год. на консултативном састанку које је организовало Министарство здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске.


На састанку је представљен документ „Анализа сезоне грипе 2018/2019 у Републици Српској и препоруке за даље спровођење надзора и контролу ширења грипа“ који је представила др Нина Родић Вукмир, начелник Службе за епидемиологију Института за јавно здравство Републике Српске.  На састанку су поред представника Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Института за јавно здравство Републике Српске учествовали и представници Универзитетског клиничког центра Републике Српске, ЈЗУ Дом здравља Бања Лука, Здравствене инспекције Инспектората Републике Српске те Фонда здравственог осигурања Републике Српске.

Присутнима су представљени сви подаци из епидемиолошког и вирусолошког надзора над грипом, који су прикупљени током читаве сезоне грипе, поређење података са претходним годинама као и поређење података са земљама Европе. На крају састанка дате су препоруке за даље спровођење надзора и његово унапређење.

 

Припремила: др Нина Родић Вукмир, начелник Службе за епидемиологију у ИЈЗ РС
Број отварања: 792
Датум објаве: 09.09.2019.