У Истанбулу, 20. и 21. септембра, одржан састанак на тему побољшања приступа вакцинама


Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић и начелница Службе за епидемиологију др сц. мед. Нина Родић Вукмир учествовали су на састанку у Истанбулу под називом “Побољшање приступа вакцинама за инфлуенцу кроз истраживање нових прилика за набавку вакцина за инфлуенцу у земљама југоисточне Европе“.


Састанак је одржан у организацији Центра за заразне болести за југоисточну Европу (СЕЦИД) и Центра за контролу болести САД (ЦДЦ) од 20 -21.09.2019.године. Циљ радионице је био да се побољша приступ земљама југоисточне Европе вакцини против грипе истраживањем
могућности за осигуравање приступачних цијена вакцине кроз заједничке поступке набавке на нивоу регије.
На радионицу су учествовали менаџери института, епидемиолози, представници института који су задужени за процесе набавке и други стручњаци из ове области. Посебно важан дио овог састанка је било представљање процеса набавке вакцина против грипе свих земаља у региону и могућностима за њихово унапређење. Рад у групама се још више фокусирао на појединачне предности и искуства, али и препреке у земљама овог дијела Европе у том процесу.

 

Припремила: др сц. мед. Нина Родић Вукмир, начелница Службе за епидемиологију у ИЈЗ РС
Број отварања: 1428
Датум објаве: 25.09.2019.