У Добоју одржан округли сто на тему „Тренутна епидемиолошка ситуација и стање здравља становништва на подручју Добоја"


У суботу, 5. октобра 2019. год, у Добоју одржан је округли сто на тему „Тренутна епидемиолошка ситуација и стање здравља становништва на подручју Добоја“. Округлом столу присуствовали су помоћник  министра здравља и социјалне заштите републике Српске Амела Лолић, директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић те љекари из Института, предстaвници домова здравља те руководиоци хигијенско-епидемиолошких служби са подручја које покрива регија Добој.


Представљене су двије презентације на тему епидемиолошке ситуације на продручју општина регије Добој у посљедње три године те исправности воде и проблемима локалних водовода са посебним освртом на 2014. годину када су ову регију погодиле велике поплаве. Исто тако, љекари домова здраља у Теслићу и Добоју упознали су присутне са детаљима појаве епидемије салмонелозе која је прије неколико мјесеци задесила ове општине те протвепидемијским мјерама које су надлежне службе предузеле.

У обраћању новинарима директор Института Бранислав Зељковић нагласио је да је посебна пажња на округлом столу посвећена је унапређењу међусобне и комуникације домова здравља на подручју ове регије са Институтом за јавно здравство РС када је у питању надзор над заразним и незаразним болестима.

Помоћник министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Амела Лолић истакла је да је задовољна начином рада Института и његових регионалних центара, али да увијек има простора да се он додатно унаприједи.

 

Припремила: Милка Мрђа, ПР ИЈЗ РС
Број отварања: 812
Датум објаве: 08.10.2019.