У Стокхолму одржана обука под називом "Брза процјена ризика"


У периоду од 7. до 8.10.2019. године у Штокхолму (Шведска) представници Института за јавно здравство Републике Српске присуствовали су обуци под називом "Брза процјена ризика" која је  организована од стране Европског центра за превенцију и контролу болести.


Циљ обуке је био да се учесници упознају са методологијом брзе процјене ризика коју користи Европски центар за превенцију и контролу болести и начинима за њену примјену, а све у сврху процјене пријетњи узрокованим заразним болестима  за људско здравље.

Обука је обухватила све фазе брзе процјене ризика, од детекције сигнала и догађаја који могу бити пријетња за здравље, њихову евалуацију и одлуку да се спроведе брза процјена ризика, процес саме процјене, комуникација у вези са ризицима до идентификације могућности за одговор који је повезан за утврђени ризиком.

У првом дијелу обуке присутни су се теоретски упознали са методологијом Европског центра за превенцију и контролу болести за брзу процјену ризика да би у другом дијелу обуке кроз групни рад практично радили на изради докумената који су се односили на брзу процјену ризика у складу са задатом ситуацијом.

 

Припремила: др Јелена Ђаковић Девић, спец. епидемиологије у ИЈЗ РС
Број отварања: 320
Датум објаве: 10.10.2019.