У Брчком је 6. и 7. новембра одржана дводневна конференција “Дани здравља”


У Брчком је 6. и 7. новембра одржана дводневна конференција “Дани здравља”, први пут у организацији Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта БиХ, а уз техничку подршку Удружења грађана “Беба више”.


Циљ конференције био је представљање достигнућа у области медицине и здравствене заштите, као и усвајања знања, смјерница и стратегија које ће допринијети побољшању здравственог система у Брчко дистрикту БиХ. Овом приликом представљени су и реномирани клинички центри те њихове савремене методе лијечење и то Клиничко болнички центар „Сестре Милосрднице“ из Загреба, Институт за кардиоваскуларне болести Дедиње из Београда, УКЦ Тузла те Завод за физикалну медицину и рехабилитацију „Др. Мирослав Зотовић“ Бања Лука.

Након отварања и представљања гостујућих клиничких центара одржана је панел дискусија на тему  “Унапређење здравствене заштите у Брчко дистрикту БиХ” у којој су учествовали представници јавне и приватних здравствених установа с подручја Дистрикта.

Данима здравља присуствовали су и представници Института за јавно здравство Републике Српске, док је на панел дискусијама активно учествовао Аљоша Ђудуровић, нечелник Центра за развој здравственог система и међународну сарадњу.

 

Припремила: Милка Мрђа, ПР ИЈЗ РС
Број отварања: 725
Датум објаве: 08.11.2019.