Штаб за ванредне ситуације града Бањалука донио је нове превентивне мјере, 12.3.2020.


Штаб за ванредне ситуације града Бањалука донио је нове превентивне мјере с циљем смањивања друштвених контаката због погоршане епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона.


Препоручено је да дјеца не иду у вртиће, што не значи да су вртићи затворени, али постоји могућност да то буде урађено од понедјељка. Центар за предшколско васпитање и образовање има обавезу да сутра утврди колико дјеце мора бити у вртићима, односно чији родитељи немају другу могућност, рекао је градоначелник Игор Радојичић новинарима након сједнице Штаба за ванредне ситуације града Бањалука.
Он је додао да постоји могућност и да рад вртића буде организован у минималном броју објеката са одређеним бројем васпитача, за ону дјецу коју запослени родитељи нису у могућности да оставе код куће или негдје друго. Он је навео да је радно вријеме трговина, угоститељских објеката и занатских радњи ограничено до 18.00 часова, док драгстори и пекаре могу радити до 22.00 часа.

Нема ноћног рада, а прекида се и рад дјечијих играоница, фитнес центара, ноћних клубова, свадбених салона, док тржни центри и сточна пијаца неће радити за викенд, додао је Радојичић.

Он је истакао да је примарни циљ превенција ширења броја заражених, те позвао грађане да поштују и ове додатне превентивне мјере. Процјена је да ће бити још позитивних случајева имајући у виду да се број заражених повећава и у сусједним државама, рекао је Радојичић.

Извор: Агенција СРНА
Број отварања: 1354
Датум објаве: 12.03.2020.