Седам нових позитивних на вирус корона, 17.3.2020.


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској лабораторијском анализом узорака (укупно 76 у посљедња два дана) у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетског клиничког центра Републике Српске нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код још седам особа у Републици Српској, док се један налаз понавља због контроле квалитета.


Ријеч је о четири мушке особе средње животне доби и једном млађем мушкарцу, као и о двије женске особе средње животне доби. Једна особа је из Прњавора, једна из Добоја, док су остале особе из Бањалуке. Све ове особе су у кућној изолацији и под надзором епидемиолога.
У Републици Српској до сада је потврђено 27 случајева позитивних на нови вирус корона. Све особе су стабилног здравственог стања, са благим или без симптома.
Тренутно су у Републици Српској под здравственим надзором 4864 особе које су допутовалa из подручја захваћених вирусом SARS-CoV-2
Из здравственог надзора изашло је укупно 216 особа.
Такође, тренутно је у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у изолацији је 16 особа (седам особа позитивних на тест вируса корона и девет особа у изолацији).
До сада је из болничке изолације Универзитетском клиничком центру Републике Српске изашлo укупно 28 особa
Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и Институт за јавно здравство Републике Српске ће редовно обавјештавати јавност о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској.

 Број отварања: 1331
Датум објаве: 17.03.2020.