Институту за јавно здравство Републике Српске донирано 2000 визира, 8.4.2020.


Институту за јавно здравство Републике Српске данас је донирано 2000 визира намијењених за потребе превенције и сузбијања ширења епидемије вируса корона. Визире су донирале двије фирме, Лец из Лакташа и Телдинг из Бањалуке, у сарадњи са Подручном привредном комором Бањалука.


В.д.директора Института Браниславу Зељковићу визире су, у име ове двије фирме, уручили Александар Јокић и Душан Тепић који су том приликом рекли су да им прављење визира није основна дјелатност, али да су, схвативши колика је важност у овом тренутку да здравствени радници имају одговарајућу заштитну опрему, у врло кратком времену, прилагодили своју производњу и почели да праве визире.

В.д. директора Института Бранислав Зељковић захвалио се привредницима у своје, и у име свих оних којима ће визири бити испоручени, и истакао да је од великог значаја за комплетно здравство када и грађани помогну својим идејама и иновативношћу.

Визири ће након одлуке Републичког штаба за ванредне ситуације Владе Републике Српске бити распоређени здравственим установама широм Републике Српске.

 

Припремила: Милка Мрђа, стр.сар. за односе с јавношћу у ИЈЗ РС

 
Број отварања: 3740
Датум објаве: 08.04.2020.